FIT 4 LIFE

ŠTO JE FIT FOR LIFE?

Prošlo je ljeto. Po nekima od nas prošlo je vrijeme badića kada smo morali dobro izgledati. A što sada? Ne treba se sada opustiti i dozvoliti našem tijelu da omekša. Naprotiv, sada treba zapeti još jače da nastavimo sa onim sa čime smo krenuli! Dobra kondicija i forma tijela cilj su polaznika našeg fitness programa pod nazivom FIT 4 LIFE. Pozivamo vas na redovitu tjelesnu aktivnost umjerenog intenziteta kojom ćete postići vrhunske rezultate u vrlo kratkom vremenu. Ispravnim vježbanjem moguće je u razmjerno kratkom vremenu, tijekom jednog do tri mjeseca, ostvariti vidljive tjelesne promjene, što je iznimno poticajno za redovitu aktivnost. Treninzi se protežu od aerobnog do anaerobnog režima rada, kako od oblikovanja tijela, tako do povećanja mišićne mase. Svakodnevne, redovite i učestale aktivnosti doprinose poboljšanju našeg ukupnog zdravstvenog i tjelesnog stanja. Program FIT 4 LIFE koji za Vas nudimo kombinacija je mješavina fitnessa, insanitya i aerobika.

SVI ZNAMO DA BI TREBALI VJEŽBATI, ALI ZNAMO LI ZAŠTO?

Ovdje smo naveli nekoliko razloga zbog kojih se trebate maknuti iz naslonjača i POKRENUTI SE. Dakle, vježbanje:

Usporava rad srca – srce je mišić. Aerobno vježbanje ga ojačava tako da učinkovitije tjera krv svakim otkucajem. Budući da je srce izloženo fizičkom treningu, lakše prenosi više kisika tjelesnim stanicama. To u konačnici znači i nekoliko godina duži život.

Smanjuje rizik srčanih bolesti – vježbanje smanjuje grušanje krvi čime umanjuje rizik od srčanih bolesti. Oni koji ne vježbaju imaju dvostruko veću šansu za razvoj srčane bolesti.

Kontrolira kolesterol – vježbanje povećava omjer dobrog kolesterola (HDL) naspram lošeg kolesterola (LDL), a uz to i smanjuje trigliceride.Trigliceridi, glavna komponenta lipoproteina vrlo male gustoće (VLDL) i hilomikrona, igraju važnu ulogu u metabolizmu kao izvori energije i transporteri prehrambenih masnoća.

Smanjuje rizik raka debelog crijeva – redovito vježbanje pomaže u regulaciji probavnog sustava.

Osnažuje i pridonosi zdravlju kostiju – vježbanje poboljšava cirkulaciju i protok nutrijenata do kostiju čime smanjuje rizik fraktura i osteoporoze. Osteoporoza je bolest kostiju koja povećava rizik fraktura.

Omogućuje gubitak težine i njeno održavanje – bilo da želite izgubiti na težini ili je jednostavno održati, vježbanjem ubrzavate tjelesni metabolizam (brzinu kojom tijelo sagorijeva kalorije) i povećavate mišićnu sposobnost sagorijevanje masnoća.

Kontrolira krvni šećer – fizička aktivnost pomaže održati tjelesne razine glukoze, vrlo važne za dijabetičare i one izložene riziku od dijabetesa.

Kontrolira fizički i emocionalni stres – vježbanjem ne samo da ćete smanjiti fizički i emocionalni stres, nego također možete ublažiti potištenost i depresiju.

EVO NEKI OD RAZLOGA ZAŠTO BAŠ OVE SEZONE KRENUTI U IZAZOVE SA PROGRAMOM FIT 4 LIFE:

 SRETNIJI SMO – sport i tjelovježba pomažu nam u opuštanju, omogućavaju odmak od svih naših dnevnih aktivnosti, daju nam vrijeme samo za nas.

ZDRAVIJI SMO – fizička aktivnost utječe na naše zdravlje ublažavajući: stres, umor, nesanicu, bol u leđima i mišićima, depresiju, manjak energije i mnoge druge zdravstvene tegobe.

OPTIMISTIČNI SMO I POSTIŽEMO CILJEVE – tjelovježba jača naše mentalno zdravlje, jer kad se ispušemo i umorimo, naš je um bistriji. Ona poboljšava koncentraciju, fokus i strpljenje, olakšava nošenje s izazovima.

USPJEŠNIJI SMO – rezultat redovitog vježbanja jest drugačija i bolja slika o samome sebi! Mogućnosti našeg tijela rastu, kao i samopouzdanje, samopoštovanje te se razvija svjesnost o tijelu. Prepoznajući simbole koje dobivamo, lakše možemo reagirati na potrebe svog tijela (i duha) na vrijeme.

Više energije znači i bolje zdravlje, a to znači i BOLJU KVALITETU ŽIVOTA.

A sada kada ste vidjeli što vam redovita tjelovježba može donijeti, što vas sprječava da krenete? Bježite ispred ekrana i trk u dvoranu!