HAEDONG KUMDO

ŠTO JE HAEDONG KUMDO?

haedong kumdo cro 300Značenje riječi Haedong Kumdo: Hae znači more, Dong znači istok, a Kum znači mač, A Do je put. Što znači dafb_img_1474189998853 se Haedong Kumdo prevodi kao borilačka vještina Istočnog mača. To je tehnika sa tradicionalnim korejskim mačem, odnosno sa tradicionalnim Kumom za prave bitke, potpuno različitim od treninga s Jukdom (mačem izrađenim od bambusa). Treneri iz Haedong Kumdoa koriste pravi mač koji teži 1,2 kg. Tehnike Haedong Kumdo mača nisu samo jedna od najvažnijih vještina za borbe, već sadrže i vježbe za obranu sebe ,za poražavanje protivnika te za poboljšavaje fizičke snage te ostvarenje izdržljivosti.
Samim vježbanjem ove borilačke vještine dolazi se do plemenitog stanja nečije duhovne i tjelesne ravnoteže te fizičke spremnosti. Haedong Kumdo sastoji se od korištenja mača, odsijecanja, borbe i disanja.

Koristi od bavljenja Haedong Kumdom su:

fb_img_1474190119539a) Bolja reakcija na nasilne ili opasne situacije. To je jedan oblik samoobrane koji ulijeva povjerenje te koji je usredotočen na korištenje samo jednog udarca kako bi se učinkovito porazili nasilnici i napadači.
b) Cilj Kumdoa nije dominirati nad drugima nego njegovati svoje osjećaje te izgraditi karakter.
c) Haedong kumdo program možete trenirati bez obzira da li ste mladi, stari, muško ili žensko. Odličan je za vašu fizičku kondiciju, kao i fizičku dobrobit cijele vaše obitelji, od djece do starije osobe, Haedong Kumdo je aktivnost koju svatko može trenirati zajedno. Obitelj koja trenira zajedno će biti ne samo zdrava i skladna, nego će izgraditi i unutarnje jedinstvo i povezanost sa drugima. Haedong Kumdo je najbolji ratnički program koji tri generacije mogu uživati zajedno.
d) Haedong kumdo je najbolja vježba za mentalnu jasnoću (povećanje koncentracije i ublažavanje stresa i napetosti) i brze reflekse .

Karakteristike Haedong Kumdoa:

Haedong kumdoa) Poboljšanje koncentracije zbog rada sa mačem.
b) Riješavanje problema sa nedostatkom vježbanja.
c) Poboljšavanje vlastitog mišljenja.
d) Vježbe cijelog tijela kroz razne tehnike mačem.
e) Temeljito vježbanje mišića, brzine u akciji i izdržljivosti.
f) Poboljšanje disanja prilikom meditacije.
g) Usporavanje procesa starenja.