O NAMA

CENTAR ZA KOREJSKE BORILAČKE VJEŠTINE

Nastao je iz simbioze Taekwondo kluba Dan-Gun Croatia i Hapkido kluba Agram koji i dalje čine njegove sastavne jedinice. U Centru osim njih djeluju Ulaz u taekwondoHrvatski Hapkido Savez, Europska Hapkido Unija, Haedong Kumdo Croatia, Taeguk Kwon Croatia, Hrvatska Yongmudo Federacija, te Kudokwan Croatia. Sve su to sjedišta izvornih korejskih vještina i sportova. Centar je pod tim nazivom otvoren u jesen 2015. godine sa ciljem širenja korejskih borilačkih vještina, korejskog jezika te korejske kulture i umjetnosti uz potporu korejske zajednice u Hrvatskoj te Ambasade Republike Koreje u RH.

TAEKWONDO KLUB DAN-GUN CROATIA

Nastao je 1993. godine iz želje glavnog trenera da prenese svoje znanje novim i mladim generacijama u doba kada taekwondo još nije biDG logo Kockice.cdro toliko razvijen u Hrvatskoj, a Hapkido potpuno nepoznat. Kroz godine rada klub je odgojio tisuće djece iz Zagreba i okolice kroz taekwondo šport, generacije taekwondo sudaca, njih oko 40, više od 70 crnih pojaseva te više od 150 natjecatelja osvajača pojedinačnih i ekipnih medalja, priznanja i pokala.

Klub je bio jedanaest godina za redom ekipni prvak Hrvatske u tehnčničkim taekwondo disciplinama (formama) te 5 puta ekipni prvak Zagreba. Članovi muškog tima bili su 7. na svijetu dok je ženski tim zauzeo 9. mjesto u Europi. Više od pola dosadašnje Hrvatske tehničke taekwondo reprezentacije je poteklo iz našeg kluba dok je glavni trener bio dugogodišnji trener državne reprezentacije.

Klub trenutno djeluje u dvije dvorane i to u Centru za borilačke vještine u Martićevoj 62 i u O.Š. Žitnjak u Petruševcu. U klubu treniraju rekreativci i aktivni natjecatelji u pet uzrasnih kategorija od 3 godine do 71 godine starosti: vrtićanci, kadeti, juniori, seniori i veterani.

kudokwan-treneri-1Klub je jedan od rijetkih koji ima od strane Agencije za predškolski odgoj MZOS ovjereni Program rada sa predškolskom djecom. Svi treneri u klubu su licencirani od strane matičnog nacionalnog Saveza, diplomirani kineziolozi, pedagozi, viši športski treneri ili apsolventi diplomskih i dodplomskih studija na Kineziološkom fakultetu ili na Učiteljskoj akademiji.

Kroz rad našeg demo i prezentacijskog tima “THUNDER demo team” naši članovi nastupaju kao gosti na mnogim dobrotvornim i izložbenim te drugim prigodnim manifestacijama predstavljajući kroz prikaz vještine i športa sve naše programe.

Stop_nasilju_me_u_djecomU klubu se kroz suradnju sa MUP-om, nadležnim Vladinim agencijma, UNICEF-om, određenim zdravstvenim ustanovama te Kineziološkim fakultetom radi na projektima za poboljšanje života i napretka djece kroz razvoj duha, tijela i naobrazbe kao nasljednika sadašnjih generacija i kroz stvaranje novih generacija rekreativnih i aktivnih sportaša. Neki od projekata su Treningom protiv droge, Više djece u dvorani – manje na ulici, Stop nasilju među djecom, Vratimo osmjeh na lice djece, Veterani djeci, Pokrenimo seniore, Reci STOP bullingu, ….

Klub je organizator brojnih seminara iz oblasti borilačkih vještina, tradicionalnog demo showa pod nazivom Banzai Show te DanGun_LogoFinaltradicionalnog međunarodnog natjecanja u taekwondou i hapkidou DAN-GUN OPEN, najstarijeg otvorenog taekwondo prvenstva u Republici Hrvatskoj i prvog natjecanja sa preko 700 natjecatelja koje se održava na 8 borilišta 22 godinu za redom. U ovom trenu u Centru se razvija 28 različitih projekata na domaćem i međunarodnom planu, koji su u planu za realizaciju od 2015 do kraja 2017 godine. Centar ima Upravni odbor u kojem djeluju zaslužni članovi kluba te dio roditelja kao vid zajedničkog odlučivanja o boljim uvjetima rada i života u našem “obiteljskom” Centru za korejske borilačke vještine nastalom iz taekwondo kluba Dan-Gun Croatia.