TAEKWONDO

Zašto trenirati taekwondo?

kyorugiNeki učenici ne žele ništa više nego praktične vježbe samoobrane. Drugi žele redovito vježbanje za zagrijavanje, izgraditi izdržljivost i snagu. Mnogi dolaze da se oslobode stresa i tjeskobe pritisaka svakodnevnog života. Neki su zainteresirani za natjecanja, i naporan rad kako bi postali prvaci. Postoje i drugi jednako važni razlozi zašto ljudi treniraju u tkd klubu Dan-Gun: kao samosvijest, prekomjerna težina i kontrola tjelesne figure. Bez obzira na razlog, novi učenici će brzo postati svjesni mnogih prednosti treninga. Učenici se osjećaju zdravi i fit

Kakve koristi možete imati od taekwondoa?

U taekwondo klubu Dan-Gun lekcije i grupe su prilagođene svakoj dobi i spretnosti. Taekwondo počinjete vježbati kroz taekwondo dan-gunosnovne uzorke i forme, sigurno udaranje i blokiranje. Ove temeljne vještine povećati će fizičku koordinaciju, fleksibilnost, ravnotežu i mentalnu usredotočenost i koncentraciju. Taekwondo razvija tjelesne posobnosti i samosvijest te uči kvalitetnom izbjegavanju sukoba. Metode podučavanja u taekwnodo klubu Dan-Gun razvijene su kako bi se zadovoljile potrebe pojedinih obrazovnih razlika. Svi vježbaći uče vlastitim ritmom i nikada pod pritiskom da rade izvan svojih mogućnosti. U nekim slučajevima, treniranje može pružiti vježbaču terapiju. Na primjer, sramežljiva, povučena osoba i dijete mogu postati sigurniji i samopouzdaniji, dok će agresivno dijete postati mirnije i naučiti poštovanje prema drugima. Roditelji su zaista zaprepašteni s pozitivnim razlikama u stavovima djeteta nakon početka treniranja.

Samoobrana
Kod nas možete naučiti tehnike koje su vam potrebne za obranu u prijetećim situacijama. Naše tehnike samoobrane mogu spriječiti da postanete žrtvom nasilja. Saznajte kako se obraniti, ne samo fizički, već i na psihološkoj razini. Naučite kako koordinirati svoje tijelo.

Izbacite ljutnju i frustraciju u pozitivnom okruženju taekwondo kluba Dan-Gun, gdje ćete naučiti nositi se s njima učinkovito.

VJEŽBANJE ZA TJELESNU DOBROBIT

fb_img_1474189969606Taekwondo jača tijelo i poboljšava vaše zdravlje kroz fizičke vježbe. Statične i dinamične vježbe će vam omogućiti da steknete bolji mišićni tonus i više snage. Taekwondo tehnike će poboljšati fleksibilnost, a disanje i vježbe koncentracije dovesti do boljih refleksa i oštrija osjetila. Taekwondo dovodi do povećanja energije, boljeg zdravlja, veću koordinacije i samopoštovanja. Ove kvalitete su od vitalnog značaja za sretniji, duži život.

Stvorite tijelo koje je uglađeno, čvrsto i graciozno. Godine nisu zapreka – možete započeti (pa i natjecati se) u bilo kojem razdoblju života (na slici Veljko Mesarov Charlie, 71 godinu star).

SAMODISCIPLINA I SAMOPOŠTOVANJE ZA DJETE

bowTaekwondo klub Dan-Gun ističe moralni razvoj kao vrijednost. Djeca uče poštivati sebe i druge, koncentraciju, samokontrolu i samodisciplinu. Samodisciplina koja se razvija kao rezultat učenja taekwondoa se obično prenosi na druga područja djetetova života. Školske ocjene dijete će često poboljšati sposobnošću da se usredotoči na ciljeve i radi na ostvarenju. Samodisciplina i samokontrola koju taekwondo razvija može pružiti vašem dijetetu i razmišljanje potrebno da se odupre negativnom utjecaju.

Obitelj i taekwondo

Poštovanje, povjerenje i otvorena komunikacija temelji su jakih i složnih obitelji. Taekwondo trening potiče vrijednosti poput poštenja, pristojnosti, lojalnosti i suradnje. Svaka od tih vrijednosti bitna je komponenta u održavanju dobre obiteljske strukture.

Taekwondo klub Dan-Gun pruža kvalitetne treninge s naglaskom na zdravlje i dobrobit svakog člana. Naša filozofija jamči učenje u sigurnom okružju.