TKD VRTIĆ

taekwondo-za-djecu-2izvrstan je temelj za daljnje bavljenje sportskim aktivnostima. Kroz igru, zabavu i smijeh, dijete će razviti nužne motoričke sposobnosti i znanja, te krenuti svojim prvim sportskim koracima. Kroz igru djeca ujedno uče i društvene vještine kao i važnost vršnjačke suradnje u postizanju cilja. Kroz treninge djeca shvaćaju da je disciplina i ustrajnost također preduvjet uspjeha. Treninzi se izvode u sigurnom prostoru s individualiziranim stručno-pedagoškim pristupom svakom djetetu, u malim grupama, na mekanim tatami strunjačama.

 Program rada sa vrtićkim uzrastom obuhvaća:

– snalaženje u prostoru (trčanje, hodanje, puzanje, skokovi, kolutovi…)
– savladavanje prepreka (zaobilaženje, preskakanje, provlačenje…)

– ovladavanje objektima (hvatanje, bacanje, udaranje…)

– savladavanje otpora (dizanje, spuštanje, guranje, povlačenje…)

– savladavanje osnova taekwondo tehnike (blokade i udarci)

 Kakve koristi možete imati od taekwondoa?

U taekwondo klubu Dan-Gun lekcije i grupe su prilagođene svakoj dobi i spretnosti. Djeca počinju vježbati taekwondo kroz igru uz osnovne uzorke i forme te sigurno izvođenje tehnike. Ove temeljne vještine povećati će fizičku koordinaciju, fleksibilnost, ravnotežu i mentalnu usredotočenost i koncentraciju. Taekwondo razvija atletske i gimnastičke sposobnosti i samosvijest te uči kvalitetnom izbjegavanju sukoba.

         Podučavanje djece može započeti u dobi od 3 godine. Metode podučavanja djece u taekwondo klubu Dan-Gun razvijene su kroz poseban predškolski program odobren od Agencije za predškolsko obrazovanje, Ministarstva obrazovanja i sporta, kako bi se zadovoljile potrebe pojedinih obrazovnih razlika. Sva djeca uče vlastitim ritmom i nikada pod pritiskom da rade izvan svojih mogućnosti.

U nekim slučajevima, treniranje može pružiti djetetu terapiju. Na primjer, sramežljiva, povučena djeca mogu postati sigurnija i samopouzdanija, dok će agresivno dijete postati mirnije i naučiti poštovanje prema drugima. To je stvaranje pozitivnih razlika u djetetovom ponašanju.
Ukratko: 
– Grupne igre

taekwondo-za-djecu– Koordinacija pokreta

– Vježbe za razvoj psihomotorike

– Redovna testiranja napretka djece

– Kasnija preporuka za grupu sportova

Sve vježbe prilagođene su djeci navedenog uzrasta, a treneri su školovani na Kineziološkom fakultetu ili na Višoj trenerskoj školi pri istom fakultetu što vam garantira stručan rad s Vašom djecom.

.Samodisciplina i samopoštovanje za dijete

Taekwondo klub Dan-Gun ističe moralni razvoj kao vrijednost. Djeca uče poštivati sebe i druge, koncentraciju, samokontrolu i samodisciplinu.

Samodisciplina koja se razvija kao rezultat učenja taekwondoa se obično prenosi na druga područja djetetova života. Školske ocjene dijete će često poboljšati sposobnošću da se usredotoči na ciljeve i radi na ostvarenju. Samodisciplina i samokontrola koju taekwondo razvija može pružiti vašem dijetetu i razmišljanje potrebno da se odupre negativnom utjecaju.

Obitelj i taekwondo

Poštovanje, povjerenje i otvorena komunikacija temelji su jakih i složnih obitelji. Taekwondo trening potiče vrijednosti poput poštenja, pristojnosti, lojalnosti i suradnje. Svaka od tih vrijednosti bitna je komponenta u održavanju dobre obiteljske strukture.

Taekwondo klub Dan-Gun pruža kvalitetne treninge s naglaskom na zdravlje i dobrobit svakog člana. Naša filozofija jamči učenje u sigurnom okružju.